Reteta

Tikka Masala reteta in 5 pasi simpli

tikka-masala-reteta

Tikka Masala reteta vegană

Tikka Masala cu năut – Reprezintă una dintre mâncărurile de bază din bucătaria Indiană. Am să vă prezint o rețetă simplă și gustoasă pentru toți iubitorii de arome.Notă: Dacă se dorește, această rețetă poate fi făcută și cu pui sau curcan.Ce vei iubi la această rețetă:
  • Dacă sunteți un maniac al mâncării picante ca mine, sunt sigur că vă veți bucura de toate sosurile și condimentele de aici.
  • Această tikka masala de năut este gata în mai puțin de o oră și, în majoritatea timpului, doar fierbe pe aragaz pe măsură ce vă relaxați.
  • Puteți adăuga orice garnitură din orez, quinoa sau oricare alt tip de cereale favorite. Funcționează chiar și fără garnitură.
  • Este un fel de mâncare foarte ușor de personalizat, astfel încât să puteți adăuga orice altă legumă dacă doriți. Eu unul prefer să o fac cu conopidă, cartofi dulci și morcovi. Puteți adăuga toate legumele pe care le doriți.

Ingrediente

Pentru un curry de năut indian cald și liniștitor, vom face un sos gustos de curry de roșii cu naut în această rețetă.

Iată tot ce veți avea nevoie, inclusiv idei despre înlocuirea ingredientelor:

  • Năut (sau boabe garbanzo). Folosiți 2 cutii sau 3 căni proaspete fierte.
  • Roșii. 4-5 rosii tăiate sau 800g de roșii la conservă
  • Ceapă.Rețeta originală necesită 2 cepe, dar pentru mine 1 ceapă mare e suficientă. Folosiți 2 dacă preferați.
  • Usturoi. Simțiți-vă liber să reglați usturoiul după gustul dvs.
  • Ghimbir. Ghimbirul proaspăt tocat sau ras adaugă un gust frumos.
  • Semințe de chimen.
  • Garam Masala. În mod literal înseamnă condimente calde și este un amestec de condimente indiene, cum ar fi coriandru, chimen, scorțișoară, cardamom, piper negru și cuișoare. Este un amestec minunat care conferă felului de mâncare atât de multă aromă.
  • Turmeric. Acest condiment aromat galben adaugă un alt strat de aromă.
  • Lapte de cocos. Complet sau cu conținut scăzut de grăsimi
  • Pastă de roșii. 
  • Ulei de măsline. Am folosit ulei de măsline ușor aromat, dar uleiul de cocos sau uleiul tău preferat va funcționa.
  • Sare. Puteți alege oricare dintre sortimentele de sare. Eu personal prefer sarea fără iod.

Scurtătură #1:

Dacă doriți să urmați o rută ușoară și mai confortabilă, puteți alege cu ușurință un sos Tikka Masala sau un sos Curry din magazinul nostru, care vă va economisi timp și bani. Conține toate condimentele de care aveți nevoie și toate legumele care sunt cruciale pentru această rețetă.

Pentru mine cea mai bună metodă este o combinație între aceste două moduri. Desigur, este doar un fel de a face, deci, dacă vă simțiți mai confortabil să faceți totul de unul singur: felicitări, sunteți un bucătar înnăscut! Dar dacă vrei să faci lucrurile mai repede, există și un loc pentru tine  în bucătărie. Așadar, să trecem la „Cum o faci”.

Preparare

Partea cea mai grea este prepararea cepei, a ghimbirului și a usturoiului; restul este ușor, implicând doar o agitare ocazională și o fierbere plăcută. Iată o scurtă descriere a pașilor:

  • Pasul 1: Într-o tigaie, rumeniți ceapa și semințele de chimen în ulei sau apă / bulion până când se rumenesc în jurul marginilor.
  • Pasul 2: Gătiți 1-2 minute după ce adăugați ghimbirul și usturoiul.
  • Pasul 3: Se adaugă condimentele și se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se parfumează.
  • Pasul 4: Adăugați roșiile și gătiți-le 4 minute, sau până când s-au rupt puțin.
  • Pasul 5: Se amestecă pasta de roșii, nautul și laptele de cocos și se fierbe timp de 25 până la 30 de minute, sigilate.

Scurtătură #2:

După Pasul 1 și 2 puteți adăuga sosul Tikka Masala / Curry și apoi adăugați nautul și voila! Aveți o rețetă rapidă pentru cină în 3 pași gata de servit.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *