Reteta

Risotto cu ciuperci reteta

Risotto cu ciuperci

Prezentare risotto cu ciuperci rețetă

Risotto reprezintă un preparat specific bucătăriei italiene, care este ușor de preparat și modificat în funcție de preferințele personale. Orezul Arborio este folosit pentru a face risotto, un fel de mâncare tipic din nordul Italiei. (Cuvântul "risotto" provine din cuvântul italian "riso", care înseamnă "orezOrezul Arborio este un orez italian cu bob scurt, bogat în amidon. Datorită conținutului ridicat de amidon, orezul Arborio are o textură cremoasă atunci când este gătit în supă/bulion/apă. ") Se poate face pur și simplu cu brânză sau cu o varietate de ingrediente, cum ar fi risotto cu ciuperci, pește sau legume. Eu unul prefer varianta cu ciuperci, însă îmi place să adaug zucchini/dovlecel pe lângă pentru a spori aromă.Risotto poate părea un preparat destul de complicat, poate și din cauza numelui, însă va voi arată 5 pași simplii care va vor simplifică muncă în bucătărie.Tips: Rețeta se poate prepară și cu somon.

Ingrediente

1 caserola de ciuperci brune – eu prefer ceva fresh cumpărat
Mix Ciuperci Salbatice – Imi place sa adaug o combinatie de ciuperci pentru aromă, pe care le rehidratez inainte de a incepe reteta
1 Ceapă – Aici este in functie de preferinta. Pentru mine 1 ceapa este suficienta pentru a o cali.
1 Zucchini/Dovlcel – Pentru mine e suficient o bucata destul de mare.
300 g Orez Risotto Arborio - Recomandarea este ca orezul să fie Risotto, altfel nu va deveni cremos și pufos.
Cremă vegetala. – Eu prefer cea pe baza de cocos. Ofera o textura si mai cremoasa orezului.
150 ml Vin alb - vinul îi dă un parfum și o aromă deosebită, de aceea vă recomand să folosiți un vin cât mai bun. Acest risotto merge perfect cu un pahar.
400-500 ml Apă/Supă de Pui/Legume – de preferat daca aveti o supa gata facuta in casă
Sare
Piper
Ulei – mereu voi opta pentru uleiul de măsline sau cel de cocos.

Scurtatura #1: Dacă doriți puteți lua un Risotto cu Ciuperci, care sa vă scutească de cumpărarea ciupercilor. De asemnea acest Pesto cu hribi poate să vă ușureze munca de a mai face un sos.

Instrucțiuni

Acum am ajuns la partea interesantă. Puneți-vă centura sau spatula in mână și putem începe deliciul culinar!

Pasul 1: Într-o tigaie rumeniți ciupercile în ulei sau untură. Amestecați bine până când acestea (Notă - este important să căliți ciupercile la foc oarecum mare pentru a face ciupercile să-și elibereze umezeala fără abur.) Odată ce ciupercile sunt ușor rumenite si fragede, presărați-le cu sare. Dupa 1 minut puteți să scoateți ciupercile de pe foc și să le puneți deoparte.

Pasul 2: Se șterge tigaia, se pune din nou ulei sau untură, după care se pune ceapa, care se lasă la rumenit până devine translucidă. Se adaugă zucchini-ul și se lasa câteva minute la foc mediu-mic până se face puțin auriu.

Pasul 3: Se adaugă orezul risotto peste și se lasă la prăjit în ulei alături de ceapă și zucchini. Se amestecă 2-3 minute până când orezul devine auriu.

Pasul 4: Se adaugă vinul și se amestecă până când acesta se absoarbe. Apoi se adaugă crema vegetală, iar gradual se toarnă câte 50-100 ml din lichid în timp ce se amestecă orezul. (Secretul este să nu adăugați toată cantitatea de lichid deodată, ci treptat pentru a da timp aromelor să se infuzeze în orez).

Pasul 5: Orezul se amestecă și se gătește aproximativ 20-25 minute până când orezul devine moale. Spre final se adaugă ciupercile în compoziție, sare și piper după preferințe. Se amestecă 2-3 minute, iar astfel ciupercile se combină cu restul.

Voila! 5 pași simpli pentru un risotto delicios. Puteți adăuga parmezan peste sau orice alt tip de brânză vegetală.

Notă: Acest risotto cu ciuperci poate fi reîncălzit cu o altă ocazie.
Scurtătură #2: Dacă veți folosi Risotto cu ciuperci puteți sări peste pasul 1.

Sper că ți-am învins teama de risotto și că am simplificat procesul de gătire. Spor la gătit!

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *