Reteta

Choux a la creme – reteta cu 5 ingrediente

Choux a la creme - istorie

Când vine vorba de deserturi, choux a la crème sunt probabil unul dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Acest desert uimitor este ușor de făcut și recunoscut de toată lumea. Choux a la crème este unul dintre principalele deserturi din Franța și, de obicei, în Europa. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de puf de cremă și este un tip de patiserie care are un centru gol în care sunt puse diferite tipuri de cremă. Se pare că acest tip de deșert este obișnuit încă din anii 1500 și a fost inventat de bucătarul Catherinei de Medici. Cu toate acestea, se pare că s-a perfectat doar mai târziu când s-a adăugat cremă, aproximativ 200 de ani mai târziu.

Ingrediente

▫️ 120g faina
▫️ 75g lapte
▫️ 75g apa
▫️ 60g unt
▫️ 3 oua (in jur de 150g)
▫️ budinca(optional)
▫️ frisca pentru asamblare (optional)

Instrucțiuni

Într-o cratiță, combinați laptele, apa și untul cu un vârf de sare și aduceți la fierbere la foc mediu. Când amestecul ajunge la fierbere și untul s-a topit, adăugați făina cernută și amestecați continuu. La început vor arăta cocoloase, dar vor dispărea pe măsură ce progresați. Se amestecă constant până când pe cratiță apare o peliculă de culoare albă, apoi se scoate de pe foc și se lasă deoparte să se răcească ușor. Încălziți cuptorul la 230 ° C între timp. Când aluatul s-a răcit oarecum, adăugați fiecare ou câte unul și amestecați-l în aluat cu mixerul. Aluatul pare să difere la început, dar se omogenizează cu ultimul ou și puteți obține un amestec uniform.

Așezați aluatul într-o pungă în formă de stea. Modelați choux (bilele de aluat) pe o foaie de copt așezată pe o farfurie, lăsând spațiu între ele, astfel încât acestea să se poată extinde semnificativ atunci când sunt coapte. Așezați tava în cuptor la 230 ° C timp de 10-12 minute, sau până când acestea au crescut și au început să se rumenească. Reduceți temperatura la 180 ° C după ce a trecut timpul și coaceți încă 10-15 minute, sau până când se rumenesc perfect. Rupeți choux-urile în jumătate și umpleți-le cu budincă și friscă proaspătă în partea de sus.

Mod de păstrare

Depinde dacă Choux-ul este deja umplut cu crema sau nu. Produsul de patiserie în sine poate fi păstrat la temperatura camerei într-un recipient etanș.

Cremele trebuie păstrate întotdeauna la frigider, deoarece conțin lactate și ouă.
Odată combinat (Choux + Umplutură), Choux à la Crème trebuie păstrat întotdeauna la frigider și consumat cât mai repede posibil, pe măsură ce vor începe să devină umeziți.

Puteți umple Cream Puffs înainte de timp? Da, puteți, dar vă recomand să o faceți în decurs de o zi de la servire.
După acea perioadă, ei vor deveni udați și își vor pierde „pufurile”. Vă recomandăm să le umpleți până la câteva ore înainte de a le servi numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *