Produsul Saptamanii, Vitamine

Vitamina B2 – beneficii si surse

Ce este Vitamina B2?

Ca și restul de vitamine din complexul B, B2 este și ea solubilă în apă, dar și în etanol. Vitaminele solubile în apă sunt transportate prin fluxul sanguin și orice nu este necesar trece din corp în urină.

Denumită și Riboflavină, aceasta participă în mod activ la procesele metabolice, în formarea anticorpilor, celulelor pielii, precum și a eritorcitelor (globulele roșii). Trebuie să consumați vitamina B2 în fiecare zi, deoarece organismul poate stoca doar cantități mici, iar consumabilele scad rapid. Ea este una dintre cele mai importante vitamine din spectrul complexului de B-uri, iar numeroasele beneficii le vom descoperi în acest articol.

Vitamina B2 ajută la descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Acesta joacă un rol vital în menținerea aprovizionării cu energie a corpului.

Riboflavina ajută la transformarea glucidelor în adenozin trifosfat (ATP). Corpul uman produce ATP din alimente, iar ATP produce energie pe măsură ce organismul o cere. Compusul ATP este vital pentru stocarea energiei în mușchi.

Beneficii

1. Migrene

Vitamina B2 ajută la descompunerea proteinelor, grăsimilor și carbohidraților. Acesta joacă un rol vital în menținerea aprovizionării cu energie a corpului.

Riboflavina ajută la transformarea glucidelor în adenozin trifosfat (ATP). Corpul uman produce ATP din alimente, iar ATP produce energie pe măsură ce organismul o cere. Compusul ATP este vital pentru stocarea energiei în mușchi.

2. Ajută la sănătatea oculară

Cataracta este o afecțiune obișnuită legată de îmbătrânire, în care lentila ochiului începe să se tulbure. Persoanele care au riboflavină în dieta lor par să aibă un risc mai mic de a dezvolta cataractă.

Riboflavina este, de asemenea, importantă în sinteza niacinei, nivelurile mai ridicate de niacină corespunzând unei reduceri a riscului de cataractă.

3. Homocisteinemia

Homocisteina este un aminoacid comun găsit în sânge. Nivelurile ridicate de homocisteină (denumite homocisteinemie) sunt asociate cu o serie de afecțiuni adverse, inclusiv accident vascular cerebral, demență, atacuri de cord.

Suplimentele de riboflavină administrate zilnic pot reduce nivelul homocisteinei cu până la 40% la unele persoane.

4. Prevenirea unor tipuri de cancer

De asemenea, s-a demonstrat că vitamina B2 ajută la prevenirea cancerului. Teoria de bază este că riboflavina poate preveni agenții care provoacă cancer, cum ar fi fumul de tutun, să dăuneze ADN-ului celular.

Cancerul este, în anamblul său, prăbușirea activității celulare normale, în care celulele încetează să mai sufere apoptoză (moarte celulară programată). Celulele se vor replica spontan în afara controlului și vor dezvolta tumori dacă se întâmplă acest lucru.

Prin stabilizarea structurii ADN-ului celular (datorată consumului de vitamina B2), oamenii de știință cred că anumite tipuri de cancer, cum ar fi cancerul esofagian și cel de col uterin, pot fi evitate.

5. Autism

Alte studii au descoperit că la copiii cu autism, suplimentele de vitamine B2, B6 și magneziu par să reducă nivelul acizilor organici anormali din urină.

Surse de B2

B2 este o vitamină ce se găsește în multe surse de hrană precum:

Migdale – 1.1 mg / 100 g

Avocado – 0.3 / fruct

Ouă – 0.5 mg / 100 g

Spanac – 0.2mg / 100g

Ciuperci – 0.5 mg / 100g

Roșii uscate – 0.4 mg / 100g

Lapte – 0.4 mg / 100 g

Brânză Feta – 0.2 mg / 100 g

Quinoa – 0.2mg / 100 g

Gătitul nu distruge riboflavina, deci nu veți pierde niciunul dintre beneficiile nutriționale, indiferent dacă un aliment este prăjit, prăjit, fiert sau aburit. Deoarece vitamina B se descompune atunci când este expusă la lumină, este mai bine să păstrați lactatele și alte alimente bogate în riboflavină în recipiente opace, mai degrabă decât în recipiente clare.

Vitamina B2 doza

Concluzie

Deficitul de vitamina B2 este un risc semnificativ atunci când dieta este slabă, deoarece corpul uman excretă vitamina continuu, deci nu este stocată. O persoană care are o deficiență B2 nu are, de obicei, alte vitamine.

Suplimentele cu riboflavină pot fi găsite la aproape orice farmacie, magazin alimentar sau magazin alimentar natural. De asemenea, pot fi achiziționate online sub formă de tablete, capsule și lichide.

Când cumpărați un supliment de vitamina B2, cumpărați întotdeauna o marcă testată și aprobată de un organism de certificare pentru a asigura cea mai înaltă calitate și siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *