Produsul Saptamanii

Mierea de Manuka – Top 5 Beneficii

Mierea de Manuka - Remediul miraculos al albinelor

De ce e atât de specială această miere și de ce devine din ce în ce mai populară? Află pe scurt împreună cu noi câteva dintre numeroasele beneficii ale acestui miraculos produs.

Informații generale

Efectele antibacteriene, antivirale și antioxidante ale mierii îl fac unul dintre cele mai bune tratamente medicinale și de înfrumusețare. Există peste 10.000 de soiuri diferite de miere, dar una s-a remarcat încă din anii 1980: mierea de Manuka, care provine din plantele cu același nume din Noua Zeelandă. De ce acest tip special de miere a fost atât de cunoscut? Este evident superior altor soiuri datorită proprietăților sale antibacteriene speciale. Cărui fapt îi este datorat acest lucru? Metilglioxalului (MGO).

MGO/UMF

Ingredientul său activ, metilglioxal, este considerat a fi responsabil pentru proprietățile antibacteriene. Concentrațiile de MGO/UMF variază de la 30 la 850. Doar mierea de Manuka cu un nivel minim de MGO 100+ are proprietăți antibacteriene și este potrivită pentru uz medicinal.

Beneficii dovedite

1. Ajută la regenerarea rănilor

Mierea are efecte antibacteriene și antioxidante, precum și capacitatea de a menține rana umedă pentru a avea un scut defensiv împotriva infecțiilor microbiene.
Mierea de Manuka a fost demonstrată în mai multe studii pentru a îmbunătăți vindecarea rănilor, a accelera recuperarea țesuturilor și, de asemenea, a reduce durerea la victimele arsurilor.
Mod utilizare: Aplicați ca orice unguent vindecător pe rană.
 
2. Ajută sănătatea orală

Mierea de Manuka a fost demonstrată în studii pentru a combate bacteriile orale nesănătoase legate de creșterea plăcii, inflamația gingiilor și cariile dentare.
Mierea de Manuka, care are o activitate antibacteriană ridicată, s-a dovedit a fi eficientă în inhibarea creșterii bacteriilor orale dăunătoare în studii.
Mod utilizare: Aplicați mierea pe periuța de dinți

3. Calmează durerile în gât

Proprietățile sale antivirale și antibacteriene pot ajuta la reducerea inflamației și la combaterea bacteriilor cauzatoare de durere.
Mierea de Manuka nu numai că ucide bacteriile, ci și acoperă mucoasa interioară a gâtului, făcându-l să se simtă mai bine.
Mod utilizare: Mestecați sau sugeți mierea.

4. Îmbunătățește Digestia

Substanța ajută la reglarea nivelului de acid al corpului. La șobolanii cu IBS și colită ulcerativă, o formă de boală inflamatorie intestinală, s-a demonstrat că mierea de manuka crește starea antioxidantă și reduce inflamația.
Mod utilizare: Se amestecă într-o masă sau băutură preferată.

5. Regenerează pielea

Variațiile hormonale sunt cea mai frecventă cauză a acneei, dar poate fi și rezultatul unei diete sănătoase, oboselii sau creșterii bacteriilor în porii înfundați. Când vine vorba de pielea uscată și eczeme, mierea de manuka va ajuta la menținerea pielii hidratate în timp ce luptă cu bacteriile.
Mod utilizare: Mască de față sau de păr

În general, mierea de manuka este probabil o tehnică de recuperare utilă care, atunci când este utilizată în combinație cu tratamente mai tradiționale, va accelera procesul de vindecare.

Surse:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6613335/
https://www.healthline.com/nutrition/manuka-honey-uses-benefits#TOC_TITLE_HDR_10
https://www.webmd.com/a-to-z-guides/manuka-honey-medicinal-uses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *